Ovan bild visar en manuell pastamaskin. Degen (se recept nedan) matas i omgångar genom rullarna. Avståndet mellan rullarna minskas hela tiden tills man når önskad tjocklek.
Sedan är det upp till fantasin vilken pasta som ska tillverkas. Man kan stanna vid lasagneplattor, köra en gång till genom tagliatellefunktionen eller som bilden ovan visar, lägga degen på ett raviolijärn. I det här fallet fylldes raviolin med mozzarella och pesto. Därefter lägger man en till utkavlad pastadeg över den första och kavlar. På så vis skärs raviolibitarna ut.
Färsk pasta ska koka mycket kort, bara några minuter.
Recept:
2 ägg
2 msk vatten
2 msk olja
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
Blanda alla ingredienser och knåda ordentligt. Låt den vila 30 minuter i kylskåp, insvept i plastfolie. Dela upp degen i mindre bitar, kavla först och mata sedan genom pastamaskinen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar