onsdag 3 juni 2009

Middag 2 juni


Toast med chèvre, honung och rostade pinjenötter


Chèvreost blir mild och lite sötare när den hettas upp. Till detta ett Argentinskt friskt Chardonnay (Ekologica). Man ville äta långsamt för att njuta länge!






Ossobuco med polenta

En italiensk rätt med kalvlägg som huvudingrediens. På bilden syns en bit av benet vilket på italienska heter "osso". Inne i benpipan finns märgen som är smörliknande i konsistensen och en riktig delikatess. "Buco" betyder "hål" och motsvarar just hålet i benet. Därav namnet "ossobuco". Till detta polenta som är en gröt kokad på vatten och majsmjöl. En nationalrätt i norra Italien. Vinet blev spanskt och återigen från Rioja, Marqués de Murrieta.



Cappuccinomousse med frukt

Uppvispad äggvita blandades med mörk choklad och en hårt dragen espresso blandades i. Serverades med riven vit choklad och frukttärningar. Till detta en syrlig sås av balsamicovinäger och saften från en mango. Kaffet blev en varsin enkel espresso för mig och Mange. Micke körde en aeropress vilken han kontaminerade med 50 % socker. Avrundningen bestod av ett Sicilienskt dessertvin som heter Marsala.

1 kommentar:

Marie sa...

Gud vad hungrig jag blev!