lördag 15 augusti 2009

Middag 6 juli


Gambas


Temat för denna gång var spanskt och enligt Micke så var det givna valet till förrätten Gambas med mycket vitlök och nygräddad baguette. Produktionen av Gambas (Tigerräkor) har fått mycket kritik för dess stora miljöpåverkan då man bland annat skövlar stora ytor skog för att skapa räkodlingar. Dukat bord vill värna om en hållbar utveckling och kommer fortsättningsvis inte att köpa in fler tigerräkor.



Paella


Spansk nationalrätt som fått sitt namn av det stora stekkärl som den tillreds i. Kvällens huvudrätt kryddades med saffran för att ge en svensk hyllning.






Crema catalana

Det var inte lätt att hitta spanska desserter, man äter inte särskilt mycket sötsaker i det landet. Efter lite sökande så hittade jag dock denna spanska variant av Crème caramel där den signifikanta skillnaden är tillsatsen av ciron- och apelsinskal samt kanel. En doft av jul spred sig i köket då skalen och kanelen kokades med grädde och vaniljstång.



//Danne

1 kommentar:

Unknown sa...

Måste verkligen rekommendera förrätten, ett gott kallt vitt vin till och du har en perfekt start på middagen!